e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jarmark ve Staré papírně nabídne dárky i dětské výrobky

publikováno: 12.12.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tři dny potrvá vánoční jarmark v budově Staré papírny v Žatci. Své výrobky nabídnou místní volnočasové instituce i školy a také řemeslníci z blízkého i vzdálenějšího okolí. Jarmark budou doprovázet rukodělné dílny pro děti i dospělé. Trh potrvá od čtvrtka 15. do soboty 17. prosince.

Ve čtvrtek a pátek bude otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin, v sobotu prodej začne ve 13,00 hodin.

Nakupovat budete moci vánoční výrobky dětí ze Staňkovic, Liběšic, ze ZŠ a MŠ Dvořákova Žatec, mateřského centra Sedmikráska Žatec a studentů Soukromé obchodní akademie v Žatci, výrobky chráněných dílen Handicap a Kamarád LORM. V prodeji budou i typické regionální produkty jako med, hrušovanská motalinka - pletené košíky, perníčky, sušené ovoce, koření, sýry, keramiku a dekorace a také šperky a oblečení.

Dílnu pro děti na výrobu malovaných polštářků otevře Vlaďka Razímová z Líšťan. Ve čtvrtek a v sobotu můžete přijít na adventní tvoření Domu dětí a mládeže Žatec, v pátek do rukodělné dílny Woodmaid z Mostu. V sobotu pak bude dílnu provozovat Pavla Dorovová, která nabízí šperky a ruční výrobky a dekorace z pedigu si budete moci vyrobit u paní Slavěny Čechové z Čisté u Rakovníka.

Vstup je zdarma, Starou papírnu, pobočku Regionálního muzea K.A. Polánka v Žatci najdete v ulici Volyňských Čechů.