e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Když jeden a jedna jsou tři. Na mostecké jeviště přichází nová komedie

publikováno: 12.4.2024, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zábavnou komedii od legendárního britského dramatika Raye Cooneyho o nestandardním množství manželek připravuje s mosteckým souborem režisér Milan Schejbal. Premiéru má inscenace v pátek 12. dubna a v hlavních rolích se představí Vít Herzina, Veronika Týcová a Karolína Herzinová. Další představení jsou naplánována ještě na duben.

Dvě herečky hrají roli dvou manželek hlavního hrdiny Johna v podání Víta Herziny. A právě provalení této situace je základem komedie britského autora Raye Cooneyho z roku 1993. Diváky čeká hra plná nedorozumění, omylů a temných tajemství, která postupně vyplouvají na povrch. Hry Raye Cooneyho patří mezi oblíbené frašky, diváci mohou znát například Prachy? Prachy! nebo Rodina je základ státu. Také režisér Milan Schejbal není mosteckým divákům neznámý, režíroval tu například Charleyovu tetu, Zamilovaného Shekespeara, Splašené nůžky, Mirákl v Andalusii, či sci-fi komedii Pane, vy jste vdova!

V dalších rolích se objeví Tadeáš Horehleď, Jiří Kraus, Michaela Krausová, Jakub Dostál a Ivana Zajáčková. Hra 1+1=3 (Jeden a jedna jsou tři) bude mít premiéru 12. dubna od 19,30 hodin. Reprízu můžete vidět v dubnu ještě 16. a 24.

Foto: Tomáš Branda.