e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Večer s klavírem a sopránem v Zahradním domě

publikováno: 9.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Hudební festival Ludwiga van Beethovena, který už od května nabízí krásné koncerty po celém Ústeckém kraji, se pomalu blíží ke svému závěru. V pondělí 19. června večer nabídne večer s klavírem Václava Krahulíka a sopránem pěvkyně Dagmar Zelenkové, která se představí jako Belliniho Norma nebo Smetanova Mařenka. Koncert se koná v Zahradním domě v Teplicích.

Dagmar Zelenková pochází z Chomutova a po studiu na UJEP působí na katedře hudební výchovy Pedagogické fakulty této vysoké školy. Zúčastnila se studijního pobytu v Bologni na Konzervatoři G. B. Martiniho, kde se věnovala studiu zpěvu a italštiny. Zaměřuje se především na belcantovou interpretaci, tj. barokní, mozartovskou operu a raně romantickou operu, ale nevyhýbá se ani interpretaci novějších žánrů. Coby zpěvačka působí koncertně u nás i v zahraničí (Německo, Itálie, Španělsko, Slovensko, Švýcarsko). 

Klavírista Václav Krahulík absolvoval AMU u prof. Pavla Štěpána a je laureátem soutěží F. Chopina (Mariánské lázně 1983), B. Smetany (Hradec Králové 1986) a L. van Beethovena (Hradec nad Moravicí 1989). Po studiích pedagogicky působil na Konzervatoři v Teplicích a nyní vyučuje taktéž na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. V. Krahulík se věnuje sólové i komorní hře. Je dlouholetým korepetitorem Ústeckého dětského sboru, se kterým absolvoval koncerty po cele Evropě a USA. Vydal dvě CD s hudbou F. Liszta, hudbou svých současníků i autorskými skladbami. 

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.czPodrobnosti o programu také na festivalovém webu.

Festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem