e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Café Nobel: 6616 kilometrů putování za antilopou

publikováno: 13.9.2016, kategorie: Vzdělávání, autor: Frederik Velinský

Sdílet: facebook twitter google+

Další přátelské setkání s vědou Café Nobel se koná ve čtvrtek 15. září od 18,00 hodin na hvězdárně na Písečném vrchu v Teplicích. Téma zní Za největší antilopou světa aneb 6 616 km do Niokolo Koba.

AKTUALIZOVÁNO: Pokud plánujete navštívit Café Nobel na teplické hvězdárně a psali jste si o rezervaci místa, napište o ní prosím ještě jednou na mou adresu frederik.velinsky@ujep.cz. Na hvězdárně totiž dočasně nefunguje e-mail a vaši zprávu proto neobdrželi.

Zooložka a ekoložka Ing. Pavla Jůnková Vymyslická Ph.D. a fotograf, zoolog, ekolog a publicista Mgr. Tomáš Jůnek z České zemědělské univerzity podnikli v lednu a únoru 2015 spolu se studentem Ondřejem Pivrncem výzkumnou expedici po vlastní ose do největšího národního parku západní Afriky Niokolo Koba v Senegalu. Podařilo se jim splnit účel cesty a instalovat tam fotopasti k monitoringu zvířat? Přijďte na zasvěcené vyprávění o touze vědců chránit největší antilopu světa a přírodu „černého kontinentu“ vůbec... Největší antilopou světa je kriticky ohrožená antilopa Derbyho. Program na její záchranu vede v Senegalu už 16 let spolek Derbianus Conservation, na jehož práci se oba hosté aktivně podílejí.